Achter de schermen..


Het lijkt nu misschien rustig maar niks is minder waar…

Achter de schermen bij Leuk Kiekje Fotografie wordt er hard gewerkt. De klussen die de rest van het jaar vaak blijven liggen worden nu grondig aangepakt.

De website wordt bijgewerkt, computer opgeschoond, administratie netjes gearchiveerd. Maar ook iets waar ik de rest van het jaar niet aan toekom…. Ik ga op zoek naar nieuwe fotolocaties in de omgeving. Ik heb er bewust voor gekozen om geen studiofoto’s te maken omdat ik hou van de spontanere plaatjes maar het Nederlandse natte weer gooit dan nog wel eens roet in het eten. Een mooie industriële, overdekte locatie staat al heel lang op mijn verlanglijstje.

Dat kan van alles zijn..een oude leegstaande fabriek, een verlaten huis met mooie schuren of een overblijfsel ervan. Maar dat valt nog niet mee… hier in Harderwijk en omgeving worden deze prachtige panden snel gesloopt. Wat dat betreft had ik beter in België of Frankrijk kunnen wonen. Daar vind je nog een hoop van deze monumentale schatten. Natuurlijk kent Nederland er ook wel genoeg… denk bv aan de Enka fabriek, Radio Kootwijk, de Metaalkathedraal, enz…. Maar aan deze locaties hangt dan ook meteen een flink prijskaartje.

Dus ik struin Google maps af, rij heel Gelderland door en bel en mail met de eigenaren/beheerders van de panden of locaties welke me geschikt lijken. Een tijdrovend en soms frustrerend klusje. Waarbij ik meestal te horen krijg dat ze verzekeringstechnisch gezien geen toestemming kunnen geven of ze vragen weer een flink geldbedrag. Maar…er is hoop… eind Maart 2016 is er zicht op een toffe locatie met een hoop variatie. Ze zijn daar nu bezig met een herstructurering maar het lijkt erop dat er een samenwerking aan zit te komen. Dus fingers crossed…. Helpen jullie mee duimen???

Leave a reply

Your email address will not be published.