Test bij Fotofabriek

De wereld van de fotoafdrukken op verschillende materialen is groot. Maar waar kun je nu het beste wel of juist niet je foto laten afdrukken? Regelmatig mag ik producten testen zodat jullie weten waar je aan toe bent als je zo’n afdruk gaat bestellen. Vandaag neem ik een canvas afdruk en een set visitekaartjes van Fotofabriek onder de loep.
Het eerste dat me opviel aan fotofabriek.nl is dat ze als best getest zijn door Avrotros Radar met hun fotoboek. Dit schept meteen hoge verwachtingen… Verder zie ik op hun site dat ze diverse fotoproducten aanbieden. Van fotoboeken tot schoolschriften. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

Canvas bestellen via de website
Op de site http://www.fotofabriek.nl selecteer je eerst het materiaal en de afmeting van het te bestellen fotoproduct. Ik koos hier een print van 30 x40 cm groot. Wat ik prettig vind aan de website is dat als je het product selecteert een duidelijke omschrijving vindt over het product, de opties en de levering. Zo weet je al voor het maken waar je aan toe bent. Daarna klik je op ‘begin nu’ en volg je het menu en afhankelijk van je wensen upload je de foto(s). Als het product eenmaal in je winkelwagen staat kun je verder met definitief bestellen en kun je als extra optie ‘Premium’ aangeven. Hiermee beloven ze een hoge kleurechtheid en daar ben ik erg benieuwd naar. Ik vind dat canvas de kleuren meestal minder laat uitkomen dus kom maar op! Hun ophangsysteem is gratis en standaard gemonteerd. Fijn!
Heel gebruiksvriendelijk dus, een kind kan de was doen.

Visitekaartjes bestellen via de website
Bij het kopje overige producten vind je de visitekaartjes. Ook daar vind je eerst alle info over het product en de levering. Hier beloven ze zelfs dat de kaartjes dezelfde dag verstuurd worden. Dat is nog eens snelle service! Ook leuk is dat je de visitekaartjes in verschillende snijvormen kunt maken. Zo valt hij meer op tussen andere visitekaartjes. Ook hier klik je op ‘begin nu’ en volg je het menu. Maar hoe snel en duidelijk het bestellen van de canvas ging, de mogelijkheden voor de visitekaartjes ontwerpen is een stuk beperkter. Wat betreft mijn wensen dan. Vooral omdat ik het liefst meerdere foto’s erop wil zetten. En hier kan ik niet hetgeen vinden wat ik dan zou willen. Maar mocht je 1 foto of logo willen gebruiken dan zijn er mogelijkheden genoeg! In een vorm snijden is wel tof maar in mijn geval niet handig omdat dan een groot stuk van de foto wegvalt. De minimale grootte van het lettertype is 8 en dat mag voor mij ook wel kleiner. Ook mis ik rasterlijnen zodat ik in 1 oogopslag kan zien wat de helft van het kaartje is. Nu moet ik gokken of mijn tekst in het midden staat en onder elkaar staat. Ik kies voor de hoogglans optie omdat mijn ervaring is dat een foto zo mooier overkomt en het kaartje ook langer behouden blijft.

Levering en resultaat
Als al je wensen zijn aangevinkt reken je je bestellingen af en dan is het eigenlijk wachten tot de deurbel gaat. En dat is snel! Ik ontving na een paar uur al een mail dat ze de bestelling de volgende dag zouden bezorgen. Dus mijn bestelling was binnen 24 uur klaar en in huis. Netjes verpakt in bubbeltjesplastic en vervolgens in een stevige kartonnen doos. De visitekaartjes zater erbij in. De canvasprint is mooi van kleur en goed qua contrast. Verder netjes stevig en strak om het frame gespannen. En voor mij heel belangrijk… hij is bijna kleurecht! Ik ben blij verrast.
Canvas is het beste te beoordelen als je er een stukje van weg gaat staan maar deze lijkt ook van dichtbij scherp. Ook de visitekaartjes zien er keurig afgewerkt uit en in de juiste kleuren. Door de hoogglans en de dikte van het kaartje is het een mooi geheel geworden.

Conclusie & meer informatie
Zoals je kunt lezen ben ik dus eigenlijk heel tevreden over de prints en afdrukkwaliteit die ik van http://www.fotofabriek.nl heb mogen testen. En de snelle service is helemaal top! Opbouwende kritiek voor de software van de visitekaartjes heb ik hierboven al beschreven. Voor de canvas zou ik wel de Premium uitvoering aanbevelen. Meer weten of kijken op welke materialen ze nog meer drukken? Neem dan zeker eens een kijkje op www.fotofabriek.nl en ontdek wat jouw print zou kosten.

<http://www.fotofabriek.nl/foto-op-canvas>
<http://www.fotofabriek.nl/visitekaartjes-maken>

 

Leave a reply

Your email address will not be published.