Test Instawall

Dit keer wil ik een heel origineel testproduct met jullie delen. Een keer echt iets anders dan een standaard canvas of een aluminium print. En ideaal als je niet kunt kiezen welke foto je wilt ophangen in je kamer…

Maak kennis met http://www.instawall.nl Een waar kunstwerk wat bestaat uit verschillende foto’s en/of teksten.  Een Instawall kan op 4 verschillende materialen worden afgedrukt. Dibond aluminium, (plexi)glas, passe-partout en poster en deze in verschillende formaten. Super gaaf dat ik deze mag testen! Ik heb gekozen voor de dibond aluminium omdat naar mijn idee deze het beste mijn stijl van fotograferen laat uitkomen. Door dit materiaal wordt de matte uitstraling mooi behouden. Ik kies voor maat S. Het ontwerpen op de site spreekt voor zich… ik kies voor kleur en zwart wit foto’s omdat dit ondanks de meerdere foto’s toch rust uitstraalt. Je kunt ook evt voor teksten tussendoor kiezen. Als ik een grotere maat had besteld had ik dat zeker gedaan. Naast het ontwerp voorbeeld zie je een rondje met streepjes en daarin kun je aangeven of je wel of geen kader wil (grid) en of je deze liever zwart of wit wenst. Een mooie optie dat je daar zelf invloed op hebt. Bij de bijzonderheden geef ik aan dat ik de foto’s graag in SRGB wil laten afdrukken. Erg belangrijk omdat ik op deze manier mijn foto’s bewerk en ik geen kleurverschil wil zien. (tip voor mijn klanten)

Na het bestellen krijg ik al snel reactie dat mijn bestelling wordt gemaakt en ongeveer een week later klaar zal zijn. Maar een paar dagen later krijg ik de melding dat de bestelling al onderweg is. Fijn deze snelle en duidelijk service.

Eenmaal ontvangen zie ik dat de Instawall in een mooie, stevige verpakking zit en beschermd wordt door hoekjes en bubbeltjesplastic. En bij het uitpakken ben ik blij verrast. Het materiaal is mooi en stevig en netjes afgewerkt, en het belangrijkste voor mij…. De Instawall is kleurecht. Dus de kleuren zijn precies zoals ik ze bewerkt heb.

Ik was erg enthousiast na deze test bij http://www.instawall.nl maar ik wil mijn klanten dit product toch niet meer aanbevelen. Na een paar keer besteld te hebben blijkt dat hun printers de foto’s die erg gedetailleerd zijn niet goed af kunnen drukken. Hierdoor worden de afbeeldingen onscherp en dat is natuurlijk ook geen reclame voor mij. Dit terwijl mijn aangeleverde foto’s uiteraard wel erg scherp zijn. Mochten dit in de toekomst verbeteren dan laat ik het uiteraard weten.

Leuk Kiekje Fotografie

Leave a reply

Your email address will not be published.