Product Review Saal Digital Spiraal Fotoalbum

Op facebook heb ik gehoor gegeven aan een oproep voor fotografen om een fotoboek te testen bij Saal Digital. Ik heb al eerder hun wanddecoratie positief getest en was erg benieuwd of hun spiraal fotoalbum ook zo goed door mijn test zou komen.

Mijn criteria

Het belangrijkste vind ik dat de foto’s kleurecht worden afgedrukt, dus bv niet roze wat rood moet zijn of kleuren die vervagen. En de kwaliteit en scherpte van de foto’s moet behouden blijven. Nu denk je…. Logisch… maar je zult verbaasd zijn hoeveel aanbieders van drukwerk hier al de mist ingaan. Verder vind ik het belangrijk dat een boek stevig is en de pagina’s dik genoeg zijn zodat ze tegen een stootje kunnen.

De software

Eerst heb ik de software gedownload, (er is geen online versie) Dit ging heel makkelijk.  Je kunt kiezen voor diverse formaten, kaften en andere opties. Ik heb gekozen voor een Spiraal fotoalbum, 21x 30 cm, mat, liggend formaat. Dit omdat ik denk dat dit een interessant artikel is voor de particuliere klant. En ook omdat ik zelf hier geen ervaringen mee heb. Ik kies normaal voor hardcover fotoalbums.

Ik heb daarna de foto’s geplaatst in het fotoboek en zocht in de software tussen de verschillende sjablonen en lay outs naar hetgeen wat mij aansprak. En daarna kon het puzzelen beginnen. Ik maak geen gebruik van de assistent maar vul de pagina’s liever zelf.

De verzending

Ik kreeg na het bestellen van het boek een melding dat het ongeveer een week in beslag zou nemen voordat ik het boek in huis zou hebben. Omdat de boeken in Duitsland worden gemaakt had ik al rekening gehouden met een langere levertijd. Maar het boek was keurig op tijd.

Het fotoboek

De eerste indruk was goed, Het boek was verpakt in stevig karton, De kans op beschadigingen is zo echt minimaal. Het boek voelde ondanks de buigzame spiraal wel stevig. De foto’s op de voor en achterzijde zijn heel mooi. Deze worden beschermd door een mat plastic schutblad. De uitstraling en kleur van de foto’s in het boek zijn goed.  Mooi mat zoals ik had gekozen. De kleuren komen mooi uit maar lijken wel een paarse gloed te hebben. Vooral in de wittinten.

Mijn boek is wat gebold net naast de spiraal waardoor er 2 foto’s wat vervaagd zijn op de bolling. Dat vind ik wel jammer.   

Conclusie

Uiteindelijk is het een mooi boek geworden en prima geschikt als vakantieboek. Maar voor de meer duurzame kwaliteit ga ik volgende keer wel weer kiezen voor een hardcover fotoalbum met lay-flat pagina’s. Ik heb de ervaring dat deze een stuk steviger zijn en de kleuren er dan echt vanaf knallen bij Saal Digital.

Saal Digital, bedankt voor het testen van jullie fotoboek en wie weet tot Kieks bij een volgende samenwerking!

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.