Test FotoOpGlas

Een tijdje geleden werd ik benaderd door FotoOpGlas om een foto op (plexi)glas te testen.

FotoOpGlas.nl is een zusje van Canvascompany.nl en door oa. Zoom.nl en Digifotopro.nl zelfs als beste getest met hun prints op (plexi)glas. Dat maakt mij nieuwsgierig! Erg leuk omdat dit een product is wat de laatste jaren erg populair is. En ik heb het zelf nog nooit heb uitgeprobeerd omdat ik een beetje ‘bang’ ben voor de spiegeling welke deze producten vaak hebben. Dat lijkt me soms storend.. Dus kom maar door met die test!

Website

Ik begin bij de website…deze ziet er mooi en professioneel uit. Het is meteen duidelijk waar je moet zijn voor bestellen maar wat ik erg prettig vind dat je in 1 oogopslag ziet waar en hoe je de klantenservice kunt bereiken mocht je in het bestelproces ineens vragen hebben….

Bij het bestellen zie je 3 stappen. Je kiest eerst het formaat en dikte van het plexiglas en laadt je foto in. Je hebt hier een ruime keuze in. Daarna kies je voor een ophangsysteem en evt fotobewerking en er is zelfs een keuze voor Fotocontrole. Dat heb ik nog nooit gezien op een site en vind ik een erg goede aanvullende service. Het gebeurt te vaak dat foto’s onscherp of onduidelijk worden afgedrukt omdat de aangeleverde kwaliteit minimaal is. Voor maar € 2,47 sluit je dit risico hier uit. Uiteraard zijn de door mij geleverde foto’s van hoge resolutie en kwaliteit en is deze optie dan niet nodig. Je kunt bij de 2e bestelstap ook kiezen voor buiten gebruik. De derde stap is de controle en daarna kun je de bestelling in je winkelmandje doen. Easy peasy…. Ik kies voor een print van 60 x 40 cm, van 3mm dikte en ik kies voor buiten gebruik. Iets wat je bij andere aanbieders niet snel ziet.

Levering

De site belooft een levering binnen 3-5 werkdagen. (evt. ook spoedlevering mogelijk) Dat is gemiddeld ten opzichte van andere aanbieders en ik word keurig op de hoogte gehouden wat er met mijn bestelling gebeurt en wanneer ik hem kan verwachten. Op de 5e werkdag wordt mijn pakket afgeleverd door DHL.  De print zit in een stevige kartonnen verpakking welke je makkelijk kan openen met een scheurstrip. Met een extra hoes en groen plakfolie op de foto is de bestelling optimaal beschermd.

Kwaliteit

Ik ben blij verrast over de scherpte van de foto. Vergeleken met aluminium of forex is de foto op plexiglas haarscherp. Dit komt mede dankzij de toplaag die geen zichtbare structuur heeft. Ik heb de foto in zwart wit laten afdrukken en de kleuren zijn wat matter dan het origineel. Dit komt mede doordat ik heb gekozen voor de buitenvariant en er hierdoor een extra witte lamineerlaag is toegepast. Hierdoor wordt het zwart minder contrastvol en maar daardoor wordt de inkt optimaal beschermd tegen alle weersomstandigheden. Daarom vind ik het in dit geval niet storend. Het bijgeleverde ophangsysteem ziet er degelijk uit en belooft roestvrij te zijn. Uiteraard is er op het plexiglas wel een spiegeling zichtbaar maar ik heb het idee dat het bij mijn print minder is dan anders. De afwerking van de zijkanten vind ik erg netjes.

Conclusie

Ik ben heel tevreden over FotoOpGlas.nl. De duidelijke en gebruiksvriendelijke website, de vele opties met bestellen en de klantenservice zijn een verademing. Hier kunnen andere aanbieders nog een hoop van leren. De levering is als je mag verwachten en de kwaliteit is erg goed, vooral de scherpte! Ik verwacht dat de kleuren nog beter zullen uitkomen in de binnen variant waar de meesten voor zullen kiezen. Ik ben wel erg benieuwd hoe lang de print buiten ook echt mooi blijft en dit zal ik over ongeveer een half jaar evalueren. Omdat we bezig zijn met onze tuin heb ik de print nog niet opgehangen maar ik verwacht dat dit niet moeilijk zal zijn. Op de bijgevoegde foto’s krijg je een goede indruk van mijn bestelling. (klik op het vergrootglas boven deze review en zie de foto optimaal)

Ik wil FotoOpGlas.nl bedanken voor de gelegenheid om hun product te testen en kan jullie deze site echt aanbevelen.

Leave a reply

Your email address will not be published.