Spelen en dieren knuffelen bij De Roosendaal in Putten

Deze week mocht ik in opdracht van http://www.go-kids.nl/veluwe de gave Speel- en beleefboerderij De Roosendaal uittesten en hier een blog over schrijven. Een middagje genieten tussen de weilanden van Putten.

Ik ga samen met mijn zoons van 6 en 8 jaar deze unieke plek testen.

Als ik aan kom rijden parkeer ik mijn auto op de ruime parkeerplaatsen en het valt me op dat het al lekker druk is. Ik zie als ik door de ontvangstruimte/horecagedeelte loop  dat er een paar kinderfeestjes bezig zijn. Dat ziet er gezellig uit. Ik vervolg mijn weg naar buiten en het eerste wat opvalt is dat de speeltuin geheel omheind is. Ideaal voor de kleinere kinderen die zo veilig kunnen spelen terwijl moeder onder het genot van een kopje thee haar ‘kroost’ in de gaten kan houden. De speeltuin heeft voor ieder wat wils. De kleinere kinderen kunnen spelen in de zandbak, racen met een looptractor of zwierezwaaien in de peuterschommel. En de oudere kinderen roetsen van de kabelbaan, doen een wedstrijdje op de trekkerbaan of stuiteren op de air trampoline. Ook is het terrein goed begaanbaar voor minder validen.

Maar het meest gave vind ik het kunnen knuffelen en aaien van de dieren.

Anders dan een kinderboerderij zijn dit echte boerderijdieren zoals biggen, melkgeiten, vleesvarkens, legkippen en melkkoeien. Maar ook zijn er ook konijnen, pony’s en honden zijn hier te vinden. Je kunt bij de meeste dieren over een laag hekje stappen en kennis maken met ze. In de hokken vind je een uitleg over het dier met daarbij foto’s. Heel leerzaam… Nadat mijn zoons zijn afgelikt door de biggen gaan we naar de geit. Wat een lieverd is dat en ook heel ondeugend want ze knabbelt aan alles wat ze tegen komt. Zelfs mijn tas welke achter het gaas ligt is niet veilig voor haar.

Na al deze belevenissen genieten we op het ruime terras van een heerlijk ijsje. En terwijl mijn jongens nog even het klimrek uittesten laat de eigenaresse trots nog even de stallen zien. Deze zijn alleen toegankelijk onder begeleiding en met kinderfeestjes. Het boerenknecht feestje is daar 1 van.Bij dit feestje neemt de boer(in) je in een coole overall mee de boerderij op. Er wordt van alles vertelt over de dieren en mag je helpen bij de verzorging van de dieren. Daarna ligt er ook nog een speurtocht voor je klaar. En voordat je naar huis gaat krijgt ieder kind een persoonlijk boerenknecht diploma. Hoe gaaf is dat!!??

Kortom… ben je op zoek naar heel veel speel en knuffel plezier? Ga dan zeker eens langs bij ‘De Roosendaal’. Maar ook om even uit te rusten tijdens een heerlijke fietstocht is dit een heerlijk plekje. Wij hebben genoten en komen zeker nog eens terug! Zie de onderstaande foto’s voor een impressie van deze geslaagde middag.

Kijk voor meer info op http://www.deroosendaal.nl

Lisette, Liam en Mick

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.